COMUNICAT DE PRESĂ în legătură cu afirmațiile LARICS pe site-ul Adevărul

Recent, proiectului RUSUL i-au fost aduse acuzații în presa așa zisă “quality”, pe site-ul ziarului Adevărul, cum că ar fi unul dintre “designerii” dezinformării și propagandei pro-Kremlin în România. De asemenea, autorul articolului, Nicolae Tibrigan susține că proiectul ar fi administrat de un anume Edmund Eduard Tiribentea, informație pe care suntem nevoiți să o negăm, această informație fiind nimic mai mult decât o clasică dezinformare. Administratorul proiectului va rămâne anonim din motive lesne de înțeles.

Suntem foarte mulțumiți de faptul că proiectul nostru a atras atenția opiniei publice și a mass-mediei. Acuzațiile aduse sunt încă o dovadă clară a războiului informațional dus de România împotriva Rusiei și a dorinței frenetice de a stopa informațiile veridice din Rusia. Reamintim pe această cale că proiectul RUSUL își propune să demaște Știrile False despre Rusia apărute în mass-media din România, iar știrile publicate de RUSUL sunt nimic mai mult decât o traducere din limba rusă din surse rusești de calitate. De asemenea, articolul tradus are specificată sursa de unde s-a tradus, informațiile putând fi verificate pe această cale.

Vă invităm pe această cale să vizitați secțiunea Cine este Rusul și Știri false despre Rusia .

Dar, de ce Adevărul ignoră ceea ce nu îi convine? De ce Adevărul nu vorbește despre evidentele știri false demascate pe site-ul RUSUL? De ce Adevărul nu vorbește despre traducerea eronată a declarațiilor lui Vladimir Putin, traducere pe care au preluat-o inclusiv cei de la Adevărul?

Suntem dezamăgiți de incapacitatea de analiză a presei din România, de subiectivitatea acesteia și de lipsa de deschidere la informații alternative. Din păcate, în presa din România, informațiile care nu respectă un anumit șablon sunt ignorate pe principii subiective, fără a fi verificate.

Mulțumim, totuși, pe această cale, celor de la Adevărul pentru mediatizare. Astfel, de la publicarea articolului pe site-ul Adevărul, numărul de like-uri al proiectului a crescut, iar numărul de vizualizări al site-ului a crescut cu 15%. Adevărul ne ajută astfel în realizarea obiectivului nostru. Mulțumim!